2015 m. gegužės 17 d., sekmadienis

ENERGETINIO POTENCIALO SPALVŲ TESTAS

Spalvų terapija - viena iš sudedamųjų Holografinės terapijos dalių. Ji susijusi su aktyviu darbu su spalvomis.
Aktyvios spalvų terapijos metu yra sukuriame holograma - vaizdinys, užpildytas spalvos energija, pasąmonei duodama konkreti užduotis, kur nukreipti gydomąją energiją. Svarbu, kad sukuriami vaizdiniai būtų aiškūs pasąmonei ir teiktų visą būtiną informaciją. Holografinėje terapijoje kiekvienas rekomenduojamas vaizdinys turi būti apgalvotas, patikrintas ir daug kartų išbandytas praktikoje.






Įsivaizduokite nedidelį muilo burbulą ir užpildykite jį spalvos energija, panašiai kaip vanduo, šviesa, liepsna. Sukurkite savo atvaizdą tokį, kad jam būtų patogu burbule ir įeikite į tą burbulą. Bandykite pajausti savo būseną. Spalvos energijos pojūtis gali atsirasti iš karto arba po kelių minučių.
Užpildydamas muilo burbulą kokia nors spalva, žmogus dažniausiai pasirenka savo pagrindinę spalvą.
Galite patikrinti kaip jus veikia visos spalvos: burrbulą užpildyti vis kita spalva ir stebėti kaip jaučiatės įžengęs į burbulą. Priklausomai nuo to, kokia spalva užpildytas burbulas, jūs galite pasijausti geriau arba blogiau. Jeigu būdami burbule pajautėte nemalonius jausmus - greičiausiai turite problemų su ta spalva ir jas reikia spręsti.




Taigi išsirinkite spalvą ir sužinokite koks jūsų energetinis potencialas.




RAUDONA SPALVA

Aprūpina sveikata, fizine jėga, seksualumu, ištverme. atsparumu, pasitikėjimu savimi. Visa tai būtina žmogui išgyventi šiame pasaulyje. Pirmiausiai raudona energija veikia eritrocitus - pagrindinę kraujo sudedamąją dalį.
Žmonės, kurių raudonoji energija gerai išvystyta, su malonumu užsiima sportu ir pasiekia gerų rezultatų. Jie paprasti ir geraširdžiai, kartu gali būti labai seksualūs ir aistringi.Jeigu toks žmogus patiria fizinį ar moralinį spaudimą, raudona čakra pradeda priešintis, raudona spalva tampa purvina. Išoriškai tai pasireiškia kaip pyktis: stiprus ir neapgalvotas. Įsijungia savisaugos instinktas, kurio pagrindinė užduotis yra išgyventi bet kokia kaina. Jeigu išorinis poveikis būna stipresnis arba tęsiasi labai ilgai, tai raudona čakra gali “sugesti” ir žmogus pradeda vysti, sirgti, praranda gyvenimo interesus.
Raudonos čakros negalia yra ilga ir gali trukti keletą metų. Iš pradžių reakcija į išorinį spaudimą yra stipri, bet trumpa agresija. Tada galia silpsta, bet reakcija tęsiasi. Laikui bėgant tai pereina į pastovų nepasitenkinimą gyvenimu ir susierzinimą dėl bet kokios priežasties. Tai lydi įvairūs susirgimai ir dažniausiai pažeidžiama šlapimo sistema, vystosi sinusitas ir chroniškas nuovargis.




ORANŽINĖ SPALVA

Oranžinės energijos funkcijų spektras daug platesnis, negu raudonos spalvos. Ji reikšmingais aspektais dubliuoja, o dažnai tiesiog pakeičia, kompensuoja raudonos čakros darbą, bet tai atlieka švelniau. Oranžinė spalva tiesiogiai veikia kraujagysles, žarnyną, odą. Daro juos švelniais, bet atspariais. Pagrindinė oranžinės energijos funkcija - šeimos sukūrimas ir atitinkamai vaikų gimimas ir auklėjimas bei darbas, kad aprūpinti šeimą.
Raudonai energijai būdingas aistringumas, o oranžinei - meilumas, tenkinimasis. Tai liečia viso gyvenimo seksualinius santykius. Problemos oranžinės čakros veikloje prasideda dėl šeimyninių santykių problemų. Palaipsniui gražus, sveikas ir mylintis žmogus pavirsta tironu arba tiesiog nuoboda. Jūs patys žinote, kuo tampa tokių žmonių ir jų šeimų gyvenimas. Būkite gudriais ir šeimos problemų sprendimo niekada neatidėliokite. Visus iškylančius klausimus spręskite laiku.Nešvari oranžinė spalva arba jos nebuvimas iššaukia odos ligas ir pagreitina senėjimą, kelia problemas su kraujagyslėmis, šlapimo, lytinėmis funkcijomis, taip pat dėl to kenčia žarnynas.




GELTONA SPALVA

Geltona spalva vykdo dar daugiau funkcijų, negu raudona ir oranžinė. Ji dalinai arba visiškai gali atlikti jų funkcijas. Geltonoji čakra rūpinasi žmogaus socialiniu aktyvumu. Verslas, politika - štai pagrindiniai interesai. Geltona energija suteikia galimybę kūnui ir sąmonei būti lankstiems, veikiantiems, sugebėti greitai ir lengvai prisitaikyti prie supančio pasaulio pokyčių. Geltona čakra padeda rasti sprendimus ir veikti: būti aktyviu ir sugebėti vesti paskui save žmones. Pagrindinės emocijos - linksmumas, džiaugsmas, laimė. Seksas ugningas, ryškus, įvairus, su gausybe eksperimentų ir be jokių apribojimų. Geltonoji energija reguliuoja virškinimo sistemą (skrandis, kepenys, žarnynas) bei kaulų ir raumenų sistemą (kaulai, raumenys, sausgyslės).Pagrindinė geltonosios čakros blokavimo priežastis - nesėkmės veikloje, tikėtinų rezultatų nebuvimas:
- nuostoliai versle arba bankrotas;
- karjeros galimybių nebuvimas;
- nesėkmės politinėje veikloje;
- nesėkmės santykiuose su draugais, bendradarbiais, viršininkais ir pavaldiniais;
- mažos pajamos.Žmogus tampa tulžingas, nuodingas, agresyvus, kerštingas ir klastingas. Skrandyje atsiveria žaizdos, atsiranda problemos su kepenimis ir tulžimi. Prasideda aktyvus druskų nusėdimas ir nutukimas. Susikaupę problemos iššaukia baimes ir nenorą dirbti, užsiimti verslu ir politika, bendrauti, o kartu cukrinis diabetas, raumenų ir sąnarių skausmai ir kitos ligos.




ŽALIA SPALVA

Raudona, oranžinė ir geltona energijos - tai kūno energijos. Žalia energija - sielos energija. Žalia čakra gali papildyti ir kompensuoti raudonos, oranžinės ir geltonos spalvų trūkumus. Deja, jeigu kūnas laikomas nešvariu, gašliu, nevertu meilės ir pagarbos - gali jas ir slopinti. Pagrindinės žalios energijos užduotis - meilė ir paslaugumas. Meilė konkretiems žmonėms, meilė bendrai visiems žmonėms, meilė tėvynei, meilė visatai, meilė dievui.
Žalia čakra yra krūtinės centre, šalia širdies, todėl dar yra vadinama širdies čakra. Pagrindinės jos emocijos - žavėjimasis, gėrėjimasis. Ji atsakinga už savęs, supančių žmonių, pasaulio priėmimą. Kai aplinkinis pasaulis priimamas, tai čakra veikia tolygiai, stabiliai ir skleidžia skaidrią žalią energiją. Kai žmogus nustoja priimti aplinkinį pasaulį arba kokius nors reiškinius, tai čakra pradeda drumstis, prasideda nešvarios energijos tekėjimas ir tai mes priimam kaip skaudinimąsi. Tai iššaukia pasipiktinimą ir žmogus kenkia sau bei aplinkiniams. Labai nemalonu yra būti su užgautu žmogumi.
Tam, kad normalizuoti čakros veiklą, svarbu suvokti, kad jaučiant įžeidimus kenčia pats užsigaunantis žmogus ir tai yra sadomazochismas - žmogus pats save skaudina ir kankina jį supančius žmones. Dėl to žmogus jaučia tarsi akmenį širdyje, gali vystytis bronchitas, plaučių ir širdies ligos. Būtina yra priimti tai, kad kiti žmonės gali neatitikti jūsų lūkesčiams, nepateisinti jų. Kai jūs tai suprasite ir leisite sau mylėti žmones tokius, kokiais jie esa ir vysite žalią bangą šalin, tada bus visiška harmonija ir žavėjimosi bei gėrėjimosi būsena.




ŽYDRA SPALVA

Viena iš svarbiausių žydrosios čakros funkcijų - sugebėjimas žodžiais reikšti mintis ir emocijas. Kai žydra čakra gerai dirba, lengva garsiai reikšti savo mintis, išsakyti savo nuomonę. Žodžiai patys liejasi ramiu srautu. Lengva rašyti - reikšti savo mintis ir emocijas popieriuje. Pas poetus ši čakra dirba puikiai, dėl to jie rašo eiles. Vienas iš šios čakros pažeidimo požymių yra gumulas gerklėje ir jausmas, kad kažkas spaudžia gerklę. Gali atsirasti irzlumas, pyktis ir ašaros.
Pagrindinė to priežastis - minčių, nuomonės, nuoskaudų ir sudirgimo neišsakymas. Dažnai aplinkybės ir baimės verčia tylėti, praryti svetimas nuomones, su kuriomis nesutinka, atlikti nemalonius veiksmus, kęsti įžeidimus. Neišsakyti žodžiai ir mintys kaupiasi gerklės lygyje ir blokuoja žydrosios čakros darbą. Kai blokuojam žydroji čakra, atsiranda bendravimo sunkumai. Sutrinka nerviniai impulsai kaklo srityje ir rankos tampa nepaklusnios. Apie tokius žmones sakoma, kad pas juos “ne iš tos vietos auga rankos”. Žydrosios energijos pagalba įvyksta praregėjimai, idėjos. Kad jie realizuotųsi gyvenime, būtinos stiprios žemųjų čakrų energijos. Kūrybinio žydrosios čakros potencialo realizavimui būtinos stiprios geltonosios ir žaliosios čakrų energijos. Jeigu žydroji čakra stipri, o žemosios čakros silpnos, žmogus gali depresuoti. Idėjų ir žinių yra, bet jos nerealizuojasi. Prarandama gyvenimo prasmė. Padėti galima skatinant žemųjų čakrų energijas, kurios sukurs stiprų energetinį pagrindą žydrosios energijos kūrybinei realizacijai.Žydra spalva taip pat atsakinga už intuiciją, nes ji yra kosminė spalva. Su šia spalva susiję perėjimai į kitas erdves ir pasaulius.
Fiziologijos lygmenyje ši spalva atsakinga už imuninę sistemą. Ji kontroliuoja augimą ir baltymų imunoglobinų formavimąsi. Šie baltymai neutralizuoja nuodingąsias medžiagas ir dalyvauja virusų ir mikrobų naikinime. Šią spalvą galima pavadinti dezinfekuojančia. Kai žydroji čakra funkcionuoja blogai, gali išsivystyti alergija. Taip nutinka todėl, kad stresų metu žydroji čakra gali priimti bet kokius dalykus, patenkančius į organizmą, netgi tokius kaip nuodus. Tokiu būdu pradeda gamintis antikūniai prieš tuos nuodus ir atsiranda imuninė reakcija, kurią mes vadiname alergija. Atstatant žydrosios čakros darbą galima efektyviai ir greitai išgydyti alergiją be vaistų. Čia neturi reikšmės alergeno prigimtis. Tiesiog atsistato normali imuninės sistemos veikla ir sistema nustoja reaguoti į neutralius dalykus: dulkes, žiedadulkes, metalus ir taip toliau. Taip pat sistema efektyviau kovoja su infekcija.Kai žydra spalva nešvari, arba jos trūksta, žmogus tampa neatsparus infekciniams susirgimams: bronchitui, astmai, laringitui ir daugeliui kitų.




MĖLYNA SPALVA

Mėlyna spalva - tai intuityvaus mąstymo spalva. Tokio mąstymo dėka žmogus gali suvokti pasaulio sąmonės gilumas, suvokti visas sąsajas. Tai griežta, šalta spalva, kuri ramiai žiūri teisybei į akis. Pasaulį mato be pagražinimų ir emocijų. Mėlyna spalva suteikia mums valią, atsparumą ir orientacijos į tikslą bei tikėjimą savimi. Pagrindinė mėlynos spalvos problema - žinios ir noras jomis pasidalinti. Mėlynos spalvos funkcijos - valdymas. Tai pasireiškia santykiuose tarp asmenų ir fiziologiniame lygyje. Šeštoji čakra gali valdyti visų čakrų veikimą. Su šios čakros pagalba sukuriamos visos vizualizacijos, ji dar vadinama trečiąja akimi.
Blogoji valdymo pusė - griežta kontrolė. Ji primeta savo pasaulėžiūrą, savo idėjas, kurios būna atitrūkę nuo realaus gyvenimo. Mėlyna dažnai būna asketiška, taiko tai sau ir aplinkai. Raudonos, oranžinės, geltonos ir žalios interesai tampa nuslopinti. Tai gali būti įkyrus noras. Mėlynieji dažnai stengiasi primesti tai kitiems žmonėms ir stipriai piktinasi, kai jų nepriima, atstumia jų pasiūlymus. Tai gali juos privesti prie depresijos, agresijos, kitų kaltinimu visomis nuodėmėmis.
Mėlynieji sukuria savo požiūrių į gyvenimą sistemą ir dažnai tokia sistema nesuderinama su realiu gyvenimu. Tada iškyla konfliktai. Mėlynasis yra savo paties sistemos įkaitas. Jis ja tiki daugiau, nei tuo, ką mato aplink save. Tai galima pavadinti - vargas dėl proto.Fiziologiniame lygmenyje mėlynojo kontrolė ir kitų spalvų slopinimas veda iki griežtumo ir sausumo. Mėlyniems žmonėms būdingas radikulitas, osteochondrozė ir kitos kaulų ir raumenų sistemos ligos. Tai vyksta dėl kūno ir raumenų persitempimo. Kai mėlynasis supranta kitų spalvų svarbą ir griežtą, autoritarinį valdymą pakeičia į demokratišką, tada pilnai atsiskleidžia jo gebėjimai. Žmogus tampa kontaktuojančiu, bendraujančiu, suprantančiu, sugebančiu veikti protingai, galinčiu nešti naudą sau ir visuomenei. Nusiimdamas jo paties pastatytus kitų čakrų blokus, mėlynasis gali atstatyti visų čakrų veiklas, tai leis išsivalyti ir atsinaujinti energetikai ir to pasekmėje praeis visos ligos, atjaunės organizmas.
Mėlynasis sugeba įsigilinti į daiktų esmę, suvokti juos ir svarbiausia - gautą informaciją jis sugeba pateikti kitiems žmonėms. Tai genialumo, praregėjimo, pranašiškumo spalva. Mėlynieji - puikūs mokytojai.
Šis mėlynojo žmogaus aprašymas yra labai ryškus. Realybėje tokių žmonių mažai, pas kiekvieną žmogų ši energija pasireiškia skirtinguose lygiuose. Tipiškas mėlynasis gali būti patenkintas gyvenimu, jausti savirealizaciją tik gilindamasis į gyvenimo suvokimą, užsiimti intelektualia veikla. Jam nelabai įdomi buitis, praktinė veikla. Jis gali turėti problemų su pinigais, kol neišvystys savyje geltonosios energijos.
Jeigu pas mėlynąjį išvystytos žemosios energijos - toks žmogus daug pasieks visuomenėje, užims garbų postą, gali būti garsiu tyrinėtoju, mokslininku, verslininku. Prieš jį atsiveria visi keliai. Jeigu žemosios energijos silpnos - mėlynajam neužteks energijos savo idėjų realizavimui. Jis bus “balta varna”, tarp raudonųjų - geltonųjų jausis vienišas.




VIOLETINĖ SPALVA

Violetinė spalva atitinka 7 čakros energiją. Ši čakra riša žmogų su subtiliosiomis Kosmoso energijomis. Intuicija, įžvalga, esmės supratimas - už visa tai atsako violetinė energija. Violetinė spalva mums suteikia galimybę žinoti ir mokytis, leidžia jausti kosmoso ir energoinformacinio Žemės lauko ir kitų žmonių ryšį. Violetinė suteikia išminties ir intelektą, dvasingumą ir platų suvokimą. Violetinė spalva fizinį kūną jungia su kosmine energetine sistema ir yra elektromagnetinis centras, kuris aprūpina energija žemesnes čakras. Ši čakra - visų energijų išraiškų ir visų kitų čakrų pradinis taškas. Ši čakra atsakinga už ryšį su aukščiausiomis žiniomis, už galimybę priimti Dieviškąsias ir kosmines idėjas, tai pat prisijungti prie Visatos žinių, šviesos ir meilės.




Informacijos šaltiniai: esotericblog.ru, zvetoterapia.ru, pixabay.com nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą