2017 m. kovo 16 d., ketvirtadienis

DAR KARTĄ APIE FENG ŠUI

FENG ŠUI – menas arba mokslas, kuris gimė Kinijoje. Kiniečiai rašo hieroglifais. Pavyzdžiui, kinų hieroglifas, reiškiantis medį, atrodo kaip pušis su nulinkusiomis žemyn šakomis , bet šio hieroglifo garsas kitakalbiams nesako nieko.
Kinų hieroglifas, reiškiantis žemę, primena daigą, dygstantį iš lygios dirvos paviršiaus . Tariamas jis TI ir nors skamba jis beveik teisingai, papildoma gausos prasmė, kuri perduodama hieroglifu, jau pasimeta.
Taigi vertimuose iš kinų kalbos prarandama kur kas daugiau, negu, pavyzdžiui, vertimuose iš prancūzų kalbos į anglų, ar iš vokiečių į lietuvių.
FENG ŠUI žiniose reikia atidžiai stebėti, kad iš vertimo nedingtų prasmės atspalviai. Ir, kas dar svarbiau, reikia atsargiai vertinti reikšmę vertėjo netyčia prijungtą prie žodžio.
Kaip pavyzdį, galima pateikti žodį LUNG (žodis reiškia „lengvas) . LUNG – kiniškas žodis, kurį pirmieji vertėjai vertė kaip „drakonas“. Iš to sektų, kad LUNG reiškia ugnimi alsuojantį padarą, gyvenantį olose, saugantį brangenybes ir atimantį merginų nekaltybes. Bet tai – neteisinga! LUNG – kai kas visiškai priešingo. Tai vandens ir vėjo kūrinys ir jis yra esminis FENG ŠUI subjektas. Jis gyvena jūroje, upėse ir kalnų viršūnių debesyse. Jis nealsuoja ugnimi ir, žinoma, nelaukia, kad jį medžios riteriai arba šventieji!
Raštas Kinijoje egzistuoja daugiau nei 3000 metų. Egzistuoja du metodai kinų hieroglifų vertimo į anglų kalbą ir abu jie nėra tobuli. Nė vienas tiksliai neatspindi kinų kalbos skambesio ir, žinoma, grafinių hieroglifų reikšmių. Pati seniausia populiari Sistema Veido – Džailzo, pavadinta jo išradėjų, serų Tomo Veido ir Gerberto Džailzo pavardėmis. Ji buvo naudojama iki 1950 metų, kai Kinų Liaudies Respublikos vyriausybė pristatė kitą sistemą, kuri vadinama PIN IN.
Sistema PIN IN kiniškų hieroglifų rašymą lotynų/anglų abėcele buvo išdirbta Albanijos mokslininkų. Kai kurie šios sistemos elementai remiasi ne kinų ir net ne anglų kalba, o albanų kalboje tariamais žodžiais!
Daugelis knygų apie tradicinį FENG ŠUI tvirtai laikosi senosios Veido – Džailzo sistemos, kai tuo tarpu kai kurios šiuolaikiškos knygos naudoja PIN IN.
Sistema PIN IN taip pat susijusi su supaprastintais kinų hieroglifais (įvestais Kinų Liaudies Respublikoje 1950 metais). Kadangi 1927 metais FENG ŠUI Kinijoje buvo uždraustas (ir iki dabar nėra sveikintinas), tai šia tema nėra daug medžiagos, parašytos šiais hieroglifais. Taip pat nėra nė vieno klasikinio FENG ŠUI darbo kinų kalba, parašyto supaprastintais hieroglifais.
Sakoma ir PA KUA ir BA GUA. Maišaties pavyzdys, sukeltas dėl dviejų sistemų egzistavimo ir kinų žodžiai, reiškiantys aštuonias trigramas. Veido – Džailzo sistemoje tai žodžiai PA (aštuoni) ir KUA (trigramos). Sistemoje PIN IN tai žodžiai BA (aštuoni) ir GUA (trigramos). Ištarkite juos garsiai, „pavoliokite“ burnoje ir suprasite, kad iš esmės jie skamba vienodai.
Kai BA GUA tariama kartu ir kai kurie skaitytojai, ne kinai, pamiršta, kad tai – du atskiri žodžiai ir su jais elgiasi taip, kaip su vienu daiktavardžiu, tai jų reikšmė išsikreipia. Tokiu momentu neteisinga transiteracija tampa priešinga su reikšme ir trukdo mums suprasti esminę šių žodžių prasmę. 
FENG ŠUI – kinų menas arba mokslas, gyvenimo kokybei gerinti keičiant landšaftą, miestą ir namų patalpas. Kiekvienas žino, kad namų ar kambario remontas gali suteikti žvalumo tų patalpų gyventojams. Senovės kinai žinojo, kad toks rezultatas paaiškinamas ne tik psichologinėmis priežastimis, bet ir tuo, kad kambaryje tekanti gyvenimo energija pasikeitė. Jie išdirbo tam tikras detalias tos energijos, kurią pavadino CI, pasikeitimo taisykles.
FENG ŠUI nagrinėja CI energijos srautus. Tokios sąvokos, kaip CI, kartais laikomos keistomis, bet jos tikrai nėra keistesnės už radijo bangas, kurių niekas nėra matęs, palietęs ar pajautęs. Iš kur mes žinoma, kad radijo bangos egzistuoja? Dėl radijo bangų efekto. Apie energijos CI egzistavimą mes taip pat žinome pagal jos efektus, kurių daugelis gali save pademonstruoti. Tarp kitko, CI egzistavimą yra lengviau demonstruoti, negu radijo bangas, nes pastarųjų įrodymui reikalinga sudėtinga aparatūra. 
CI srautą veikia šeši faktoriai: kryptis, orientacija, vanduo, 5 Elementai, laikas ir Žemės magnetinis laukas. Labai paprasta atlikti nesudėtingą eksperimentą, kad tai įrodyti ir, atitinkamai, pademonstruoti energijos, kurią mes galime pavadinti CI, egzistavimą, ką kinai daro jau tūkstančius metų. Pavyzdžiui, praktikuojantys CI KUN (CIGUN), savo kūne sukaupę pakankamai energijos CI, gali demonstruoti keisčiausius fizinius fenomenus.
CI kaupiasi ir mūsų aplinkoje, pastatuose ir patalpose, kur mes gyvename ir dirbame. Trumpai tariant, FENG ŠUI padeda mums daryti tokias CI permainas mūsų aplinkoje, kurios pakeičia mūsų santykį su pasauliu ir padeda išvengti nesėkmių periodų, o sėkmės periodus paverčia dar sėkmingesniais.
Pagal FENG ŠUI kinai mano, kad sėkmė, skirtingai negu šansai, yra tam tikras šansų, galimybių lygis. Kinams sėkmė yra kaip prekė. Ją galima sukaupti, prarasti ir net pavogti. FENG ŠUI sprendžia supančios aplinkos subtiliojo poveikio problemas, kad padidinti sėkmę arba, kitaip tariant, galimybę pritraukti ir naudotis palankiomis galimybėmis.
FENG ŠUI – veikiantis dalykas. Kai tik savo aplinką sutvarkote pagal FENG ŠUI taisykles, iš karto pastebite, kad į jūsų gyvenimą pradeda ateiti asmeninės ir darbo galimybės. O priimti jas ir pasinaudoti, ar ne – jau jūsų reikalas. Tiems, kas ištisą dieną guli ant sofos ir inkščia, kad jiems nesiseka – nepadės joks FENG ŠUI. Ir priešingai, žmones, kurie teisingai stimuliuoja visus FENG ŠUI taškus jų namuose, greitai įsuks audringos veiklos sūkurys.
FENG ŠUI „Skraidančių žvaigždžių“ nauda tyra tame, kad šis menas atmeta atsitiktinumus, sėkmingų ir nesėkmingų periodų kaitoje ir suteikia galimybę tikslingai programuoti sėkmę. FENG ŠUI taip pat leidžia pagerinti tokius neigiamus jūsų gyvenimo dalykus, kaip prasta sveikata, prasti santykiai su aplinkiniais ir net išsikapstyti iš neturto. FENG ŠUI srities profesionalai daiktus, padedančius įveikti nesėkmes, plačiąją prasme vadina „vaistais“. Tai, vakarų žmogui, kuris įpratęs sėkmę laikyti atsitiktinumu, skamba neįprastai. Lygiai taip pat klysta tas, kuris FENG ŠUI laiko dalyku, susijusiu su ateities spėjimais. Ateities spėjimas – tai pasyvus bandymas nustatyti, ką jums paruošė ateitis, o FENG ŠUI – tai aktyvi veikla, kurios tikslas išsiaiškinti kodėl jūsų gyvenimas teka būtent taip, o ne kitaip ir, esant būtinumui, pakeisti netinkamas aplinkybes.
Priemonės, kurias siūlo FENG ŠUI sritis „Skraidančios žvaigždės“, leidžia efektą pasiekti iš karto ir jis būna ilgalaikis. Šios sistemos pagalba galima pakeisti energetinius modelius, kurie susiklostę namuose ar biure ir pagerinti:
- santykius su supančiais žmonėmis – draugais, šeimos nariais, bendradarbiais ir mylimaisiais;
- karjerą ir finansinę padėtį, kad gauti galimybių susirasti įdomesnį darbą ir gauti galimybę pagerinti materialinius reikalus;
- asmeninę sveikatą ir gerovę, taip pat artimųjų sveikatą ir gerovę.
Informacijos šaltiniai: Stephen Skinner "Flying Star Feng Shui", pixabay.com nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą