2016 m. liepos 8 d., penktadienis

PROFESORIUS (VIRTUALUS HOROSKOPAS)

Egzistuoja 22 galimi Rytų ir Vakarų horoskopų ženklų deriniai, kurie vadinami Profesoriumi. Sužinokite kokie jie straipsnyje Virtualus horoskopas.

SVARBIAUSIA - TAI ŠVARUS PROTAS

Kas gi mūsų pasaulyje turi būti patikimas, protu ir racionalumu apdovanotas žmogus? Žinoma, kad Profesorius. Aplink ir taip daug neatsakingų plepių ir jautrių natūrų. Profesoriaus įvaizdis - tai patikimo, protingo ir blaiviai mąstančio žmogaus įvaizdis.
Yra keletas būdų Profesoriui atrodyti protingu ir logišku. Vieniems tai visai paprasta: užsidedi akinius, kepurę, surauki kaktą ir sakai protingus žodžius. Kitiems reikalingi diplomai ir laureatų ženkliukai, treti proto demonstravimui vysto platų erudicijos spektrą.
Francas Kafka
Svarbiausias protingumo pasireiškimas yra nuoseklumas, kažkokių taisyklių laikymasis. Dėl to įvaizdžio stiprinimui labai svarbu palaikyti skonių, požiūrių ir savo nuomonės kiekvienu klausimu pastovumą. Čia nereikalinga ekstravagancija, svarbiausia - nuomonė turi būti solidžiai pagrįsta. Tokiu būdu palaipsniui formuojamas viską apmąstančio, numatančio ir dėl to patikimo žmogaus įvaizdis.
Solidumas - labai gera savybė. Žinoma solidumas gali turėti keletą atspalvių. Pavyzdžiui, administracinis: pareiga, palyda, privilegijos. Komercinis solidumas: sąskaita banke, brangus automobilis, prestižiniai daiktai. Kovinis solidumas: sugebėjimas duoti atkirtį bet kokiai prievartai, skriaudikus nustumti į kampą. Profesoriaus solidumas dera prie sausumo ir šaltumo įvaizdžio. Bet kokia solidumo rūšis gali išsisklaidyti, jeigu jis nebus palaikomas protingu ir savalaikiu žodžiu. Vien tik žvilgsnio ir gesto neužtenka. Reikia kalbėti, reikia mokytis žodžius ir oratorystės.








PROFESORIAUS PAGRĮSTUMAS

Bet kokioje gyvenimo situacijoje Profesorius turi jaustis savimi, tai yra lektoriumi, moraliniu mokytoju, moralizuotoju. Tokiu būdu jo užduotis yra ne tiek būti aukštos moralės žmogumi, kiek to mokyti kitus. Mokytojas, blaiviai mąstantis ir pagrįstas. Kartais dėl tokio gyvenimo būdo tampama nuoboda, bet labiau apsimoka būti kalbos virtuozu. Tam reikia maksimaliai išplėsti savo žodyną. Idealus ilgų pokalbių modelis yra kalbėti sausai, aiškiai, logiškai, teisingai ir be nereikalingų emocijų.

TAI KAS JŪS - IŠDAIGININKAS AR NUOBODA?

David Duchovny ir
Džilian Anderson
Tai skonio reikalas: vieniems patinka griežti ir tikslūs skeptikai, o kitiems - išdaigininkai ir puikūs plepiai. Profesoriui leidžiama pasirinkti bet kurį variantą. Niūrokas skepticizmas arba linksmas plepėjimas - bendruomenei priimtina. Svarbiausia - netylėti, neatrodyti marionete be skleidžiamų minčių ir idėjų.
Vakaruose Profesoriaus įvaizdis labai dažnai perauga į racionalų ir griežtą kovotoją. Iš esmės - tai teisinga. Profesorius labai dažnai būna geras sportininkas, racionalus ir logiškas
Ironija Profesoriui - būtinas dalykas. Ironiška pašaipa - visada turi būti atsargoje. Tikriems instituto profesoriams ironija reikalinga studentas auklėti, bet juk Profesorius taip turi elgtis ir su aplinkiniais. Taigi bet kokioje aplinkoje Profesorius yra pats vyriausias ir pats protingiausias, nepaisant jo amžiaus. Štai čia ir išlenda specifinis humoro jausmas, juokeliai, ironija, kartais gal stiprūs "dūriai".






O ŠTAI ŠITO - NEGALIMA

Michailas Gorbačiovas
Svarbiausia - maksimaliai atsisakyti emocijų. Jokių emocijų išraiškų, jokio žaidimo akimis, išraiškingų gestų, netikėtų šūktelėjimų ir kitų nesąmonių. Tylėjimas - visiškai nepageidaujamas, bet ypatingai netinka tylėjimas, kuris turi ką nors išreikši. Griežtai draudžiama painiava, panika, visokia smulki plastika, lakstančios akys ir panašiai. Aprangos stiliuje reikia vengti meniškų smulkmenų, kuo mažiau blizgesio, kuo mažiau užuominų apie gerą skonį. Viskas turi būti paprasta, aišku, beveik kaip armijoje.
Dar negalima kalbėti to, ko pats nesupranta. Negalima palikti daugtaškių, nukąsti frazės pabaigos, būtina pasakyti viską iki galo. Negalima demonstruoti nei gerumo, nei piktybiškumo, juk Profesorius - tai vaikščiojanti moralė, tam tikras žmonių teisėjas, o teisėjai negali būti prie nieko prisirišę.






PROFESORIUS VEIKLOJE IR SANTUOKOJE

Profesorius gali būti geras viršininkas. Gebėjimas planuoti, aiškumas, logika ir atsargumas - viskas tik į naudą. Tam tikras sausumas ir tvirtumas - viršininkui irgi tinka. Profesoriai - pavaldiniai turėtų siekti gamybinio progreso, bet ne asmeninio žavesio. Labai gerai, jeigu Profesoriui tenka derybininko, analitiko, ilgalaikio planuotojo pareigos ir panašiai.
Santuokoje Profesorius ne toks jau ir puikus. Nors intelektas labai aukštas - per daug intelektuali santuoka jam netinka. O štai paprasta ir patriarchalinė - tinka. Paties Profesoriaus griežtumas harmoningai susilies su buitinėmis pareigomis, o tai labai naudinga ir santuokai, ir Profesoriui.






PROFESORIAI - ĮŽYMYBĖS

Michailas Kutuzovas
Profesorius sutinkame seriale "X failai": abu pagrindiniai herojai - Profesoriai. Malderis - Deividas Duchovny (Žiurkė, Liūtas) ir Skali - Džilijan Anderson (Beždžionė, Liūtas). Tarp Profesorių yra karvedžių, pavyzdžiui, Michailas Kutuzovas (Jautis, Mergelė), poetų, pavyzdžiui, Aleksandras Blokas (Drakonas, Avinas), Vladimiras Visockis ir Borisas Pasternakas (Tigras, Vandenis), Michailas Lermontovas (Šuo, Svarstyklės), prozininkų, pavyzdžiui, Francas Kafka (Ožka, Vėžys), Oskaras Vaildas (Tigras, Svarstyklės), Edgaras Po (Gyvatė, Ožiaragis), Maksimas Gorkis (Drakonas, Avinas).
 Profesoriai - mokslininkai: Dmitrijus Mendelejevas (Arklys, Vandenis), Albertas Einšteinas (Katinas, Žuvys), Michailas Lomonosovas (Katinas, Skorpionas).
Kompozitoriai: Džordžas Harisonas (Ožka, Žuvys), Polas Makartnis (Arklys, Dvyniai), Robertas Šumanas (Arklys, Dvyniai).
Michailui Gorbačiovui (Ožka, Žuvys) reikėjo daug kalbėti ir jis kalbėjo nenutildamas. Kalbų jam niekas nerašė, bet jis kalbėjo ir kalbėjo. Džordžas Bušas jaunesnysis (Šuo, Dvyniai) taip pat buvo plepys, nors jam trūko išsilavinimo ir gerų patarėjų. Sėkmingesnis Profesoriaus pavyzdys - Franklinas Delano Ruzveltas (Arklys, Vandenis) - Amerikos prezidentas, į šį postą išrinktas keturis kartus. Dar paminėtini Profesoriai yra Mao Dzedunas (Gyvatė, Ožiaragis), Konfucijus (Šuo Svarstyklės), Levas Trockis (Katinas, Skorpionas).

Grįžti į VIRTUALUS HOROSKOPAS








Informacijos šaltiniai: xsp.ru, pixabay.com nuotr., wikipedia.org nuotr., squareeyed.tv nuotr.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą