2016 m. liepos 8 d., penktadienis

JUOKDARYS (VIRTUALUS HOROSKOPAS)

Egzistuoja 18 galimų Rytų ir Vakarų horoskopų ženklų derinių, kurie vadinami Juokdarys. Sužinokite kokie jie straipsnyje Virtualus horoskopas.

SVARBIAUSIA - JUOKAS

Džiaukitės žmonės, atskleista juoko paslaptis. Juokas atsiranda nuo minimalaus metinio ženklo ir zodiako ženklo nesutapimo. Tai - teorija, o praktikoje kalba eina apie elementarią parodiją. Būtent parodija, imitacija yra Juokdario pagrindas.
Jeigu iš pokalbio išimti profesionalius parodistus, klounus ir kitus juokdarius, tai ką veikti likusiems? Ką juokinti ir kodėl? Juokinti ir juoktis iš visų ir iš visko. Juokdarys - tas, kuriam leidžiama neturėti šventovės. Jis viską gali užlieti valančia tyčiojimosi, išjuokimo ir parodijos liepsna.
Bet kokiam kolektyve reikalingas žmogus, kuriam leidžiama kritikuoti bet kokio lygio viršininką ir jam už tai nieko nebūna. Būtent dėl to laikydavo juokdarius karališkuosiuose rūmuose, kad nors kas nors nesirgtų padlaižiavimu.





Jurijus Gagarinas
Apie gydomąsias juoko savybes kalbama labai plačiai. Pavyzdžiui, "Žmonija juokdamasi išsiskiria su savo praeitimi". Štai kodėl juokas - tai ne tik pramoga, tai ištisas mechanizmas, griaunantis sustingusias normas: politines, mokslines, kultūrines. Štai kodėl taip reikalingi Juokdariai tose vietose (kolektyvuose), kur viskas apsamanoję, pasidengę dulkių sluoksniu ir apraizgyta voratinkliais.
Aišku, kad Juokdarys tokioje situacijoje daugiau satyrikas, negu humoristas, nors kaip satyrikui, jam trūksta demaskuojančio patoso. Juokdarys - ne patosiškas ir su tokiu pačiu pasitenkinimu tyčiojasi iš vadovybės, bet gali pasijuokti ir iš savęs. Ironija, dar kartą ironija ir jokio patoso.
Juokdario tiesos momentas yra  humoro jausmo buvimas arba jo nebuvimas. Jeigu jis yra - tai jau pergalė. Jau yra galimybė atkirti juokingą nuo liūdno. Bet jeigu humoro jausmas aktyvus, tai jau gyvenimo šventė ir tada viskas pavyks.
Pagaliau keletas žodžių apie intelektą. Tikrasis Juokdarys - tai ryškus intelektualas, arba jo sąmojis - aštraus jo proto liudininkas.








DŽIAUGSMINGAS JUOKDARIO VEIDAS

Čarlis Čaplinas
Energetinio uragano, kurį sukelia Vadas, Juokdarys neturi. Lakstyti ir visus iš eilės tampyti ir pakrauti žvalumu ir entuziazmu, Juokdarys negali. Jo veikla kitokia, elgesys subtilesnis. Juokdarys atneša šviesą, džiaugsmą, šypseną, kuri gali nušviesti pusę pasaulio ir galutinai išvyti naktį. Ryškus to pavyzdys - Jurijus Gagarinas (Šuo, Žuvys) ir jo fantastiška šypsena.
Juokdario šviesos modifikacija netgi svarbesnė nei juoko, nes praktiškai neįmanoma jos suklastoti. Juokdarį  - anekdotų pasakotoją galima suvaidinti išmokus keletą anekdotų rinkinių. Bet išmokyti žmogų spinduliuoti šviesą - beveik neįmanoma. Energetiškai nuoširdi šypsena - pats sudėtingiausias veiksmas virtualių technologijų pasaulyje. Netikros ir iškankintos dirbtinės klerkų šypsenos čia visiškai netinka.
Juokdario šypsena gali tapti ir kvaila, bet tai Juokdariui nebaisu. Negali būti šviesiu, vėl  būsi juokingu.





JUOKDARYS - NAMINIS PSICHOLOGAS

Viktoras Hugo
Juokdarys gali pasirodyti nevykęs ir absurdiškas. Kiekvienas gali į Juokdarį mesti savo akmenį, kiekvienas gali sumenkinti Juokdario gebėjimus. Bet yra gebėjimas, apie kurį tylėti  neįmanoma. Tai  - Juokdario psichologiška įžvalga.
Psichologai - teoretikai, kaip taisyklė, kovoja ne už žmogų, o už kokią nors madingą doktriną. O štai psichologas - praktikas, žmogus realiai mokantis įlįsti į kito kailį, visada labai vertinamas. Taigi toks talentas labiausiai išvystytas pas Juokdarius.
Tai suprasti nėra sunku. Jeigu Juokdarys sugebėjo tapti parodistu, jeigu jis turi pamėgdžiojimo dovaną, jeigu sugebėjo realiai išjuokti žmogų, tai reiškia, jis sugebėjo įminti to žmogaus psichologiją. Paprastas pratimas: pabandykite nukopijuoti kito žmogaus veido išraišką ir jūs iš karto suprasite,  jo minčių tėkmę. Štai šį juokelį Juokdarys daro profesionaliai. Taigi, kaip ir gerose pasakose: kvailelis pasirodo, jeigu ne pats protingiausias, tai bent jau įžvalgiausias personažas.
Psichologo gebėjimas ne tik suprasti žmogų ir jį užjausti, bet ir rasti išeitį iš sunkios situacijos ir čia neįkainojamą pagalbą gali suteikti tik Juokdario humoras, nes žinoma, kad daugelis psichologinių problemų atsiranda būtent ten, kur mes negalime juoktis, negalime į save pažiūrėti iš šono su humoru.






O ŠTAI ŠITO NEGALIMA

Kartu su aiškia ir ryškia Juokdario forma, šiame ženkle yra ir kai kas nepasiekiamo ir bauginančio. Kodėl vienas Juokdarys nuo pat vaikystės, be jokio pasiruošimo yra juokingas, o kitas Juokdarys - baisus? Vienas šviesus, kaip saulė, o kitas tamsus, kaip naktis? Yra kvaila šviesųjį Juokdarį patamsėti, o tamsųjį - pašviesėti. O štai ko tikrai negalima Juokdariui - tai ieškoti aukso vidurio.
Gimei būti išgama, tai ir būk juo. Nereikia švelninti savęs ir bandyti tapti įprastu. Kokį nusivylimą patiria vaikai, kai klounas nusiima grimą ir tampa eiliniu dėde. Toks pats nusivylimas ištinka tuos, kurie mato nejuokingą ar nebaisų, o paprastą ir eilinį Juokdarį.





JUOKDARIAI VEIKLOJE IR SANTUOKOJE

Juokdariai ne pati patogiausia figūra tarnyboje, nes jie nepriklausomi, įžūlūs, laisvės mėgėjai. Greitai besivystančioms organizacijoms Juokdarys ir jo aštrus, kritiškas požiūris į viską, gali būti labai naudingas. Bet štai vadovas iš Juokdario, tai tikrai ne koks.
Santuokoje Juokdarys mėgsta aktyvumą - lygiavertis ir dvasingas ryšys. Patriarchalinėje ir romantiškoje santuokose, reikalaujančiose ramybės, Juokdariui nėra ko veikti.





JUOKDARIAI - ĮŽYMYBĖS

Viljamas Šekspyras
Ironijos, humoro  ir parodijos titanai - Migelis Servantesas (Ožka, Svarstyklės), Džonatanas Sviftas (Ožka, Šaulys), Viktoras Hugo (Šuo, Žuvys), Viljamas Šekspyras (Žiurkė, Jautis). Kompozitorius Piotras Čaikovskis (Žiurkė, Jautis), karvedys Aleksandras Suvorovas (Gaidys, Šaulys), jau minėtas pirmasis kosmonautas Jurijus Gagarinas (Šuo, Žuvys). Visiems gerai žinomas didysis Juokdarys - Čarlis Čaplinas (Jautis, Avinas).
Politika - labai rimtas reikalas ir Juokdariai joje nepriveda prie gero. Labai gerai žinomas Juokdarys - Adolfas Hitleris (Jautis, Avinas). Politika buvo baisi ir absurdiška, hitleriškas įvaizdis buvo juokingas, beveik visi pastebėjo jo komiškumą.
Gerai žinomas JAV prezidentas Reiganas (Kiaulė, Vandenis), o taip pat ir Jasiras Arafatas (Gyvatė, Liūtas) - buvo Juokdariai.

Grįžti į VIRTUALUS HOROSKOPAS







Informacijos šaltiniai: xsp.rupixabay.com nuotr., wikipedia.org nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą